Wat is een vluchtbevestigingse-mail?

Een vluchtbevestiging of boekingsbevestiging is wat u krijgt als ontvangstbewijs en registratie van de boeking van uw vlucht. Het bevat een registratie van de vlucht(en) die u hebt gekocht, prijsstelling voor uw boeking en een 6-cijferige bevestigingscode (uw PNR en/of bestandslocatiecodes).

Het wordt gestuurd door wie u online geboekt hebt, als een luchtvaartmaatschappij of reissite. Bijvoorbeeld, nadat u hebt geboekt met Jetblue, ontvangt u de volgende e-mail:

Door simpelweg deze e-mail naar ons te sturen, bent u begonnen met het proces van indienen van een vordering. Vorderingen worden vervolgens door ons gevalideerd. Eenmaal goedgekeurd, zullen we u op de hoogte brengen!